Semitism, Holocaust, She'erit HaPleita

Select auction
Auction No.
Select category

88. Anne Frank's Diary - First Hebrew Edition. Tel Aviv, 1953

Opening price: $100

-

89. Memorial page with illustration of crematorium. the 50's

Opening price: $50

-

81. Report of the English Parliamentary Delegation on the Death Camp in Buchenwald, London, April 1945

Opening price: $100

Sold: $150

82. Two historical papers published on the occasion of the end of World War II

Opening price: $80

Sold: $98

83. She'erit HaPleita in Austria - rare publication, 1948

Opening price: $50

-

84. A rare prayer on the occasion of the Allied victory over Nazi Germany and the end of the Second World War, which was determined by Rabbi Yosef Tzvi Dushinsky. Iyar [1945] / The prayer of 'Mi Shavech L'Achino B'nei Yisrael' in Poland at the height of the Holocaust

Opening price: $100

-

85. Batnuah, Upper Leadership Gordonia - Maccabi Hatzair, Prague 1949 - Four rare publications of She'erith Hapleitah

Opening price: $80

-

86. Collection of books and pamphlets - Destruction of European Jewry, 1940s, Yiddish

Opening price: $120

-

87. Hyareach - novellae of Torah, first year, first booklet, Djerba. Tishrei 1947

Opening price: $50

-

71. Four souvenir postcards -The day of the liberation of the Nazi death camps

Opening price: $100

Sold: $110

72. Slide Show - Polish Jewry on the eve of the Holocaust and under the Nazi regime

Opening price: $120

Sold: $120

73. Temporary Identity Card Printed for a Jew on the Reverse Side of a Geographic Map, Issued by the American Administration in Germany Immediately after the Holocaust

Opening price: $120

Sold: $120

75. The Liberation Postcard. Netherlands, 1945

Opening price: $50

Sold: $60

76. A collection of paper and photographs from the Nazi period that belonged to Henriette Meyer nee Rosenthal

Opening price: $120

Sold: $120

77. Collection of items of a soldier in the Jewish Brigade

Opening price: $100

-

78. TEMOIGNAGES - Early publication of Nazi atrocities in the death camps. Paris, June 1945. First edition.

Opening price: $150

Sold: $160

61. 50 Wertmark for purchase in a mobile canteen - Buchenwald

Opening price: $100

Sold: $100

79. Eighteen months in Buchenwald, France 1945 - harsh photographs from the camp. Only edition.

Opening price: $100

-

62. note 1 and Vertmark for purchase in a mobile canteen - Buchenwald

Opening price: $150

-

80. Buchenwald - Early Publication with Photos about the Atrocities of the Buchenwald Death Camp. France 1945, First Edition

Opening price: $150

Sold: $160

63. An armband of a policeman in the Jewish ghetto police force in the Krakow ghetto

Opening price: $200

Sold: $260

64. A yellow badge of a Jew from the time of the Holocaust, west of Poland

Opening price: $200

Sold: $700

65. Postcard Sent from the Warsaw Ghetto in 1941 with the Judenrat Stamp

Opening price: $120

Sold: $120

66. A photograph of Nazi soldiers conducting a search of Jewish clothing - the Warsaw Ghetto - 1939

Opening price: $120

Sold: $130