Anti-semitism, Holocaust, She'erit HaPleita

Select auction
Auction No.
Select category

249. Keychain souvenir from the 1972 Munich Olympics

Opening price: $250

-

162. Informational booklet for the public in the Nuremberg trial courtroom

Opening price: $200

Sold: $240

163. The Verdict - official poster detailing the sentence of Nazi war criminals at the Nuremberg Trials

Opening price: $150

Sold: $950

164. Witnesses had to be chased all over the country - issue of the British newspaper "The Daily Herald" - opening of the Belsen Trials

Opening price: $150

Sold: $440

165. The newspaper clipping presented to Adolf Eichmann at his trial in Jerusalem - from the estate of Nazi hunter Tuvia Friedman

Opening price: $150

Sold: $550

166. Album "Scenes of Destruction" dedicated by Gideon Hausner

Opening price: $150

Sold: $1,000

167. Large poster marking the 10th anniversary of the liberation of the Mauthausen death camp

Opening price: $150

Sold: $150

169. Issue of "Welt Spiegel" - Hajj Amin al-Husseini. January 1939

Opening price: $120

-

170. As I saw it: in the Soviet Union, in Israel, in Auschwitz... - Dr. Shane's important book The Holocaust and Revival - dedicated copy by author

Opening price: $120

-

171. The City without Jews: A Novel of Our Time - American edition. New York 1929 - dedicated copy to teacher Esther Zeidel

Opening price: $150

Sold: $150

172. Dancing through Darkness - The miraculous story of survival of the last Dutch survivor from the Sobibor death camp - signed copy by the author

Opening price: $120

Sold: $190

173. Four books about the incompetence and indifference of the Jewish Agency in rescuing European Jewry during the Holocaust

Opening price: $120

-

161. Issue of the English newspaper Daily Sketch - opening of the Nuremberg Trials

Opening price: $150

Sold: $500

146. 16 months in Buchenwald. France 1946 - dedicated copy by author

Opening price: $200

Sold: $400

147. Early testimony of Dachau camp prisoner Marcel Naas - Rare

Opening price: $200

Sold: $220

148. Rare documentation of the heroic struggle by the civilian population in the liberation of Paris in August 1944

Opening price: $250

Sold: $280

149. The Camp of the Slow Death. London, 1945 - First English Edition

Opening price: $200

-

150. Calvaire de femmes - Testimony of Belgian prisoner from Ravensbrück and Mauthausen camps. France 1945 - First Edition. A copy with the dedication of the author

Opening price: $200

Sold: $280

151. Detailed testimonies of prisoners in the Buchenwald and Dachau camps [France, 1945]

Opening price: $200

Sold: $240

152. The Danish police behind barbed wire - Report on the imprisonment of the Danish police in the German concentration camps 1944-45

Opening price: $150

Sold: $280

153. Annexation! An illustrated Dutch booklet calling for the annexation of German territories to the Netherlands as compensation for the damage caused by the war. Amsterdam, 1945

Opening price: $120

Sold: $120

154. Collection of letters from a captured Belgian officer in a German POW camp 1942-1944

Opening price: $200

Sold: $420

155. War crimes committed under the occupation of Belgium 1940-1945 - Breendonk torture camp. Liège (Belgium), 1948 - First Edition

Opening price: $200

Sold: $440

156. Breendonk's Torture Bench - a mourning poem printed towards the end of the war

Opening price: $120

Sold: $180